Thermometers

= optie voor gravering
Filters

Thermometers

Thermometers

Thermometers spelen een belangrijke rol binnen de medische sector. Voor ons als mens is het namelijk erg belangrijk om een relatief constante lichaamstemperatuur te hebben. Op het moment dat de lichaamstemperatuur afwijkt, ontstaan er al snel gevaarlijke situaties. Een thermometer is dan een cruciaal medisch instrument om binnen een handomdraai iemands temperatuur op te meten.

Wat zijn thermometers?
Een thermometer is een instrument dat de temperatuur opneemt. Binnen de medische sector is het voornamelijk belangrijk om de lichaamstemperatuur op te meten. Dit is bijvoorbeeld mogelijk middels een oorthermometer of een voorhoofdthermometer. Beide typen thermometer meten de lichaamstemperatuur op aan de hand van infraroodstraling. Wanneer er bovengemiddeld veel infraroodstraling van het lichaam af komt, betekent dit dat de lichaamstemperatuur ook hoger dan normaal ligt.

Waarom goede medische thermometers kopen?

Zoals eerder al kort aangegeven, is een stabiele lichaamstemperatuur voor de mens erg belangrijk. Dit geeft in de basis direct aan waarom het zo belangrijk is om een betrouwbare medische thermometer aan te schaffen. Al met al kleven er de volgende voordelen aan een goede medische thermometer:

• Nauwkeurige meting: Een nauwkeurige meting is cruciaal wanneer het aankomt op de lichaamstemperatuur. Een kleine afwijking in de correctheid kan namelijk al grote verdere gevolgen hebben. Bijvoorbeeld met betrekking tot het vaststellen van een verhoging. Het is daarom sterk aan te raden om te kiezen voor een nauwkeurig, professioneel model thermometer. Eentje die reeds keer op keer heeft bewezen de juiste waarden aan te geven. Zo kun je altijd bouwen op de informatie die de thermometer aangeeft.

• Lange levensduur: Een ander voordeel van een goede, betrouwbare medische thermometer is het feit dat deze een lange levensduur kent. Niets is zo vervelend als een product kopen dat vervolgens binnen de kortste keren alweer kapot is. Het goede nieuws is dan dat dit bij betrouwbare thermometers bepaald niet het geval is. Sterker nog; ze staan juist bekend om de lange levensduur. Zodoende ben je met één gerichte aankoop vervolgens tot in lengte van jaren voorzien van een goed werkend apparaat.

• Vaststellen van koorts: Al met al is er uiteindelijk één hoofdreden waardoor mensen besluiten om op een bepaald punt een medische thermometer te kopen; het vaststellen van koorts. Koorts is voor mensen namelijk erg gevaarlijk. We hebben het hier dan over een significante verhoging van de lichaamstemperatuur. Koorts mag niet te hoog oplopen, aangezien het dan serieuze schade aanricht. Een thermometer speelt dan een cruciale rol bij het in de gaten houden van de specifieke lichaamstemperatuur.

• Duidelijk scherm: Tot slot blijft er nog één puntje over; het scherm waarvan je de temperatuur afleest. Logischerwijs is ook dit weer een puntje van aandacht. In het ideale geval is het namelijk zo makkelijk mogelijk om van het digitale schermpje af te lezen wat de vastgestelde temperatuur precies is. Bij een goede medische thermometer mag je ervan uitgaan dat dit dik in orde is. Een helder, verlicht schermpje maakt het aflezen van de temperatuur niet moeilijker dan het zou moeten zijn.
Zo zijn er volop redenen om specifiek voor een goed, kwalitatief hoogstaand apparaat te kiezen.

FAQ: Thermometers

Welke thermometer gebruiken ze in het ziekenhuis?

In het gemiddelde ziekenhuis in Nederland doet men voornamelijk een beroep op de oorthermometer. Daarnaast is er ook plek voor de rectale thermometer en de voorhoofdthermometer. Allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen, bijvoorbeeld met betrekking tot betrouwbaarheid, gebruiksgemak en hygiëne. Dat ze deze medische thermometers ook in de Nederlandse ziekenhuizen gebruiken, is een goede bevestiging van de kwaliteit van de materialen. Het geeft duidelijk aan dat het de moeite waard is om in een dergelijk model te investeren.

Wat is de meest betrouwbare thermometer?
De meest betrouwbare thermometer is de thermometer die het beste in staat is om de kerntemperatuur van je lichaam aan te geven. In de praktijk blijkt dat de rectale thermometer hiertoe het beste in staat is. Echter komt dit type apparaat wel met enkele nadelen, zoals het mindere gebruiksgemak en -comfort. Zeker voor de wat meer ‘onschuldige’ temperatuuropmetingen zijn de oorthermometer en de voorhoofdthermometer dan ook gewoon prima geschikt. Zo is de voorhoofdthermometer bijvoorbeeld veel sneller, hygiënischer en ook comfortabeler in gebruik.
Waarop letten bij thermometer kopen?

Bij het kopen van een thermometer is het belangrijk om met een aantal specifieke factoren rekening te houden. Zeker bij een thermometer voor het opmeten van je lichaamstemperatuur, heb je verschillende opties. Zo kun je in de basis kiezen voor de rectale thermometer, de oorthermometer en de voorhoofdthermometer. Dit zijn de meest populaire opties, die men bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen gebruikt. Daarbij verschillen deze modellen wat betreft prijs, gebruiksgemak, hygiëne, betrouwbaarheid en gebruikscomfort. Al met al is het daarom een kwestie van een persoonlijke afweging. Tot slot doe je er goed aan rekening te houden met de verwachte levensduur. Wanneer je voor een betrouwbaar merk kiest, mag je ervan uitgaan dat het apparaat over het algemeen langer dan gemiddeld meegaat.